Карлос Насар: Вече ще бъда в категория до 89 кг

Световният шампион по вдигане на тежести при мъжете в категория до 81 килограма за 2021 г. и сребърен медалист от Европейското първенство също при мъжете Карлос Насар завърши под №2 в анкетата за “Най-добър млад спортист” на България за 2021 г., организирана от сайта за детско-юношески спорт viasport.bg. 17-годишният талант от Червен бряг беше изпреварен единствено от плувеца Йосиф Миладинов.

“Миналата година беше прекрасна за мен, защото се качих на подиум при мъжете. Състезавах се за първи път при мъжете и то доста успешно. Благодарен съм на треньорите, защото те ме подкрепяха през цялото това време. Резултатите са очаквани, но на Европейското първенство нещата не се развиха както желаехме”, сподели Насар след награждаването.

16 Най-добър млад спортист на България за 2021

Той изрази и леко огорчение от факта, че е на второ място: “Малко се чувствам недооценен, но все пак съм благодарен на всички журналисти, които гласуваха за мен. Надявам се догодина да съм първи.”

17-годишен попиля рекордите и грабна злато за България на Световното в Ташкент
17-годишен попиля рекордите и грабна злато за България на Световното в Ташкент

Насар разкри, че ще смени своята категория и вече дори е натрупал малко килограми: “Вече съм решил - ще бъда на категория до 89 килограма.”

Цялото изказване на Насар може да намерите във видеото.

Снимки: Борислав Трошев

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти