Серхио Перес е разбрал „много бързо“, че Ред Бул ще го задържат и през 2022 година

Серхио Перес премина в тима на Ред Бул в началото на сезон 2021, след като бе освободен от Астън Мартин в края на 2020 година, въпреки че имаше договор за още два сезона. 

Мексиканецът не успя да се доближи много до темпото на своя съотборник Макс Верстапен в първите стартове, но дори и тогава, той е бил сигурен, че ще остане в Милтън Кийнс за поне още една кампания. В крайна сметка след лятната пауза бе обявено именно това, а във втората половина на сезона Перес се намеси на няколко пъти в битката между Верстапен и Люис Хамилтън, с което помогна на своя съотборник да грабне титлата.

Серхио Перес остава в Ред Бул през 2022
Серхио Перес остава в Ред Бул през 2022

„Не, изобщо не бях притеснен. На този етап от кариерата ми е трудно да се притесня за пилотско място. Мисля, че много бързо бях приет като част от семейството на Ред Бул. Още в началото Хелмут (Марко) и Кристиан (Хорнер) ми казаха да не се оглежда никъде другата, защото искат да ме задържат“, заяви Перес.

Серхио Перес

В своя първи сезон с екипа от Милтън Кийнс той успя да се качи общо пет пъти на почетната стълбичка, като в Гран При на Азербайджан той дори бе и на най-високото стъпало. Неговите по-големи успехи обаче бяха във втората половина на сезона. Тогава той имаше три поредни призови класирания, включително и пред родната си публика в Гран При на Мексико. 

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички