Симеоне: Бих бил лъжец, ако кажа, че съм си представял какво ще постигна с Атлетико

Симеоне: Бих бил лъжец, ако кажа, че съм си представял какво ще постигна с Атлетико

Наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне коментира 10-годишнината от своето назначаване като треньор на отбора и си припомни как е положил основите на своя успешен проект начело на „рохибланкос“.

10 години Диего Симеоне в Атлетико
10 години Диего Симеоне в Атлетико

„Ще запомня всички фугболисти, които преминаха през клуба и така дадоха възможност да стигнем тези 10 години. Без подкрепата на клуба в спортното израстване и без помощта на футболистите, които постелиха пътеката за тези след тях, един треньор не би могъл да стигне дотам, където се намирам аз. Благодарен съм най-вече на играчите, защото те са тези, които ми позволяват да продължавам да прилагам моите идеи и да ги демонстрирам на терена. С моя щаб със сигурност не сме планирали да останем толкова дълго в клуба, защото живеем ден за ден и не знаем какво ще се случи на следващия. Още от самото начало изцяло сме се посветили на случващото се ден след ден и ще продължаваме така, докато не напуснем Атлетико Мадрид, защото все някога и това ще се случи. Преживените исторически моменти ще останат в паметта ни.

Бих бил лъжец, ако кажа, че съм си представял какво ще постигна с отбора. Първото, което направих, беше да се запозная със състава. Помня, че той беше доста добър. Вкарваше много голове и допускаше доста попадения. Тогава казах, че ситуацията е много проста. Трябваше да се потрудим върху дефанзивния аспект и колективната работа, защото отборът играеше добре. Възрастта на футболистите беше доста добра, като те бяха отдадени на работата. Така ни се получиха нещата. Превърнахме се в отбор, който беше вълнуващ, заразителен и вдъхновяващ за много треньори. Това подчертава още повече нашата работа“, коментира Симеоне пред „Марка“.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти