Тухел разкри за големия риск, който е предприел

Тухел разкри за големия риск, който е предприел

Мениджърът на Челси Томас Тухел поздрави отбора си за успеха с 2:0 над Брентфорд като гост, класирал го на полуфиналите в Купата на лигата в Англия. Заради голям брой отсъстващи футболисти - 10 човека са или под карантина, или са с травми, наставникът се принуди да заложи на три момчета от школата - 17-годишният Сунсуп-Бел и 18-годишните Симонс и Вейл. Оказва се, че това е било огромен риск от негова страна, защото тези тийнейджъри не само че нямат опит, а и не са били тренирали за продължителен период от време.

“И тримата се справиха добре - заяви Тухел. - Те не бяха тренирали цяла седмица, защото школата ни беше затворена. След това ги поканихме да тренират с първия отбор за два дни. Те слушаха внимателно какво им говорим и изпълниха задачата си. Останалите футболисти ги подкрепяха. Браво на всички, много съм щастлив”.

“Този резултат е брилянтен на фона на обстоятелствата”, добави германският специалист, след което похвали специално и резервния вратар Кепа Арисабалага, който този път застана под рамката.

На полуфиналите Челси ще спори с Тотнъм в два мача в началото на януари.

Още от Футбол свят

Виж всички