Розалин Пенчев заби 23 точки (5 аса) и помогна за успеха в последния си мач за френския Поатие

Розалин Пенчев заби 23 точки (5 аса) и помогна за успеха в последния си мач за френския Поатие

Българският волейболист Розалин Пенчев изигра последния си мач за френския елитен отбор Стад Поатие и го направи със стил, като стана най-резултатен при победата над Тулуза с 3:1 (28:30, 29:27, 25:21, 25:20) с 23 точки (5 аса, 1 блок, 43% ефективност в атака, 30% перфектно и 70% позитивно посрещане - +12).

Посрещачът вече не е играч на Стад Поатие от събота вечер.

Розалин Пенчев

"Имах хубава връзка с града, с феновете, но много неща направиха така, че не мога да бъда себе си тук. Някои неща не ми харесваха. Взех решението си преди известно време. Когато не се чувстваш добре, не можеш да дадеш най-доброто от себе си. Знаех, че не мога да помогна повече в бъдещето, че не мога да правя разликата. Нямам никакъв проблем с треньора, с момчетата. Аз сам взех решението ", казва Пенчев пред регионалния вестник "Ла Нувел Репюблик".

Розалин Пенчев

Българският волейболист се е разбрал с ръководството на клуба, което няма да му прави пречки при напускането.

Напускането на Розалин Пенчев не се харесва на треньора Брис Дона, който трябва да намери заместник на българина, като пазарът официално отваря врати в понеделник.

"Бях против това да го пуснем да си ходи, преди да му намерим заместник. Повече от месец работя по този случай, търся и няма никой на пазара. Това е голям удар по отбора, много трудно ще успеем да го заместим", признава специалистът.

Отборът на Стад Поатие е на 13-о място във временното класиране на Лига А във Франция, като е на 4 точки пред последния Кан, но и на 5 точки зад Тулуза.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти