УЕФА прие решението на Тотнъм и отложи мача с Рен

УЕФА прие решението на Тотнъм и отложи мача с Рен

От УЕФА потвърдиха, че срещата от Лигата на конференциите между Тотнъм и Рен е отложена. Причината е много случаи на заразени с коронавирус в лондонския клуб. Според английските медии с положителни тестове са осем играчи и петима треньори. От клуба обаче не дават никаква информация относно заразените, като от Рен обявиха, че те не са разкрили броя на засегнатите дори и в разговора между двата клуба и УЕФА снощи.

Вчера вечерта от Тотнъм обявиха, че мачът е отложен преди да има решение на УЕФА. Във френския клуб бяха бесни, че разбраха за това след кацането им в Лондон. Днес от Рен съобщиха, че са се върнали във Франция, като се извиниха на феновете си, които са си купили билети за срещата.

Сега УЕФА ще търси нова дата за провеждане на двубоя, което няма да бъде никак лесно. Възможно е дори от европейската централа да направят изключение и мачът да се играе през следващата година, въпреки че срокът за приключване на груповата фаза на турнира е 31 декември. Първите срещи от фазата на директните елиминации трябва да се състоят на 17 февруари.

Тотнъм обяви сблъсъка си с Рен за отложен, френският клуб реагира остро
Тотнъм обяви сблъсъка си с Рен за отложен, френският клуб реагира остро

По програма на Тотнъм му предстоят 6 мача до края на месеца, въпреки че с оглед настоящата ситуация гостуване на Брайтън в неделя може също да бъде отложено. Лондончани дори затвориха тренировъчната си база поради многобройните заразени, като засегнати има и в отбора до 23 години. Рен има зимна пауза между 22 декември и 8 януари.

Още от Футбол свят

Виж всички