Невероятна Годжа записа шеста поредна победа в спускане за Световната купа

Невероятна Годжа записа шеста поредна победа в спускане за Световната купа

София Годжа записа своята шеста поредна победа в спускане за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, в което тя участва, след като триумфира и във втория старт в Лейл Луис, Канада.

София Годжа с ударно завръщане в спусканията за Световната купа по ски
София Годжа с ударно завръщане в спусканията за Световната купа по ски

За разлика от вчерашното състезание, днешното се проведе при слаб снеговалеж и по-ниска видимост, което имаше потенциала да доведе до огромни изненади. Такива сред първите три обаче нямаше и с време от 1:48.42 Годжа записа втора победа от началото на сезона в Световната купа.

Втора отново остана американката Брийзи Джонсън, която този път бе с 0.84 секунди по-бавна от носителката на малкия глобус в дисциплината Годжа. Трета се класира световната шампионка от Кортина д'Ампецо по-рано тази година Корин Зутер (Швейцария), която завърши с пасив от 0.98 секунди спрямо победителката.

Първата изненада днес поднесе австрийката Корнелиа Хютер, която с 27-и стартов номер успя да даде четвърто време, въпреки една лека неточност в самия край на своето спускане. Подобно минаване по трасето направи и нейната съотборничка Кристин Шайер, която се спусна 29-а и завърши пета, като бе със само 0.01 секунда по-бърза от шестата Надя Делаго от Италия.

Със своята втора поредна победа Годжа се изкачи до третото място в генералното класиране за Световната купа с общо 215 точки. Пред нея са единствено Микаела Шифрин (САЩ) с 365 и Петра Влъхова (Словакия) с 340. Американката участва в днешното състезание, но остана ... и не взе точки, а словачката пропуска скоростния уикенд в Лейк Луис.

В подреждането за малкия глобус начело с максималните 200 точки е Годжа, следвана от Джонсън със 160 и Зутер със 105. Следващият старт в дисциплината спускане ще бъде във Вал д'Изер, Франция на 18 декември. 

Утре в Лейк Луис ще се проведе и първият за сезона супергигантски слалом, който е с начален час 19:30 българско време.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти