Предложиха женския национален тим на Русия на... Владимир Алекно

Предложиха женския национален тим на Русия на... Владимир Алекно

Eдно от най-големите имена сред треньорите в руския волейбол – Владимир Алекно, който е бивш старши треньор на гранда Зенит (Казан) и бивш селекционер на мъжкия национален отбор на Русия, получи много интересно предложение. Легендата на женския волейбол Екатерина Гамова, която е и председател на Комисията на спортистите към ВФВ, му предложи... женския национален отбор на Русия.

Владимир Алекно бе гост на предаването МатчБол, което се излъчва в YouTube канала на ВФВ. По време на гостуването Гамова, която е и една от водещите, се обърна към него със следния въпрос: "Тъй като новият старши треньор на женския национален отбор все още не е определен, бихте ли искали вие да опитате?"

"Катя (Екатерина Гамова) започна да ме пита за това още преди излъчването и продължава. Още не, не бих искал. Струва ми се, че работата с жени има съвсем друга специфика. Щеше да ми бъде трудно с моя твърд характер", отговори Алекно.

След работа с мъжкия национален отбор на Иран на Олимпиадата в Токио 2020, 55-годишният специалист преустанови треньорската си кариера. Той се е отдал на активна почивка, за да възстанови здравето и емоционалната си сила.

Интересното е, че италианецът Серджо Бусато все още официално е старши треньор на "Сборная", тъй като официална информация за напускането му никога не е оповестявана.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти