Съдът отсъди за втори път в полза на Испанската футболна федерация по делото срещу Ла Лига за мачове в САЩ

Съдът отсъди за втори път в полза на Испанската футболна федерация по делото срещу Ла Лига за мачове в САЩ

Мадридският съд отхвърли жалбата на Испанската футболна лига срещу съдебно решение на по-долна инстанция, което бе в полза на Испанската футболна федерация, която забрани шампионатни мачове да се провеждат в САЩ. 

"За втори път правораздавателната система отговаря на зададения проблем и отново решението е срещу позицията на лигата", заявиха от федерацията. 

Футболната лига искаше да проведе мач между Жирона и Барселона в Маями през януари 2019 година, но федерацията забрани провеждането на подобен мач. Освен това от федерацията отказаха и мач между Атлетико Мадрид и Виляреал да бъде игран в САЩ през следващия сезон, което доведе до съдебната битка между двете най-влиятелни футболни организации в Испания. От федерацията казаха, че подобни мачове в чужбина ще навредят на структурата на първенството и ще бъдат нечестни към другите отбори. От лигата контрираха, че единствено искат да промотират шампионата на чужди пазари. 

"Смятаме, че провеждането на мач в чужбина ще бъде фантастичен начин да промотира първенството и ще продължим да преследваме тази цел, както Испанската футболна федерация прави със Суперкупата", казаха от лигата. 

Преди два сезона федерацията реши да провежда минитурнир за Суперкупата в Саудитска Арабия. През миналата година също трябваше да има такъв, но заради пандемията той се проведе в Испания.

Още от Футбол свят

Виж всички