Бейзболът в САЩ в локаут

Бейзболът в САЩ в локаут

Собствениците на отборите в професионалната лига на САЩ и Канада единодушно обявиха локаут на играчите, след като колективният трудов договор изтече точно в полунощ нюйоркско време.

Собствениците и профсъюзът на играчите се провалиха в преговорите за нов договор заради прекомерните искания на бейзболистите за вдигане на заплатите, които и без това са едни от най-големите. В топ 10 на договорите седем са от този спорт, като най-големият е на Майк Траут с Лос Анджелис Ейнджълс за 426,5 милиона долара за 12 години или по 35,5 милиона на сезон.

До момента е имало три локаута в историята, като нито един не е засягал сезона. Първият колективен трудов договор бе подписан през 60-те години на миналия век. Първият локаут бе през 1973 г. и бе решен преди началото на сезона. Същото се случи през 1976 и 1990 г. Единственият път, когато имаше последствия за сезона бе стачката на бейзболистите през 1994/1995 г., когато Световните серии през 1994 бяха отменени, а следващия сезон започна по-късно от традиционното и съответно бе по-къс.

Бейзболът в САЩ е определят като любимото занимание на Америка след работно време.

"24 часа"

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти