Австрийски триумф във втория спринт от СК по биатлон в Йостерсунд, Милена Тодорова 23-а

Австрийски триумф във втория спринт от СК по биатлон в Йостерсунд, Милена Тодорова 23-а

Австрийката Лиза Тереза Хаузер записа своята първа победа за новия сезон в Световната купа по биатлон и общо трета в кариерата, след като триумфира във втория спринт в шведския зимен център Йостерсунд.

Хаузер покри дистанцията от 7.5 километра за общо 19:30.2 минути, след като не допусна нито една грешка в двете си посещения на огневия рубеж. Втора на 12.5 секунди въпреки допуснатите два пропуска остана представителката на домакините Елвира Йоберг, която мина първа по трасето. 

Тройката бе затворена от белорускинята Хана Сола, която направи една наказателна обиколка и завърши на 14.4 секунди зад победителката. За нея това е изравнено най-добро класиране в кариерата в дисциплината, като предишното ѝ трето място бе по време на Световното първенство в Поклюка по-рано тази година. 

От българките най-добре днес отново се представи Милена Тодорова, която завърши 23-а с една грешка и пасив от 1:06.5 минути. По този начин родената в Троян състезателка си заслужи правото да стартира и в съботното преследване на 10 километра. В него тя ще е единствената родна представителка, след като Даниел Кадева завърши 74-а днес с един пропуска, а Мария Здравко остана 111-а от 113 финиширали с две наказателни обиколки.

Победителката от неделния спринт в Йостерсунд Хана Йоберг (Швеция) завърши 11-а днес с пасив от точно 47 секунди, след като допусна по един пропуск в двете си стрелби. По този начин тя загуби лидерската позиция в класирането за малкия кристален глобус, където начело с шестото си място днес излезе Анайс Шевалие-Буше (Франция) с 92 точки. Втора с 90 е Хана Йоберг, а трета с 88 сестра ѝ Елвира.

Хана Йоберг зарадва шведите с победа в спринта в Йостерсунд
Хана Йоберг зарадва шведите с победа в спринта в Йостерсунд

В битката за големия кристален глобус след края на третия индивидуален старт за сезона със 134 точки поведе днешната победителка Хаузер, втора със 129 е четвъртата от днес Дзинара Алимбекова (Беларус), а тройката с пасив от 23 спрямо Хаузер затваря Елвира Йоберг.

Световната купа при дамите продължава в събота с първото за сезона преследване, което започва в 14:00 часа българско време. В неделя пък ще се проведе и първата класическа щафета на 4х6 километра, която ще сложи край на втория кръг за сезона.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти