Хана Йоберг зарадва шведите с победа в спринта в Йостерсунд

Хана Йоберг зарадва шведите с победа в спринта в Йостерсунд

След разочароващото си 74-о място във вчерашния индивидуален старт на 15 километра днес Хана Йоберг се реваншира на верните си фенове по трибуните в Йостерсунд с победа в първия спринт на 7.5 килоемтра за сезона в Световната купа по биатлон за жени.

Шведката стартира с 16 номер и направи две чисти преминавания през огневия рубеж, като времето ѝ на финала бе 19:01.5 минути. По този начин тя победи с 11.3 секунди французойката Анаис Шевалие-Буше, която също повали всичките десет мишени, но бе по-бавна по трасето. Тройката с пасив от 15.4 секунди затвори Марте Олсбу Рьозеланд, която направи една наказателна обиколка от 150 метра. Тя дойде във втората ѝ стрелба, преди която норвежката имаше аванс от 14.7 секунди спрямо Йоберг.

Победителката от вчерашния първи за сезона старт Маркета Давидова (Чехия) остана 15-а днес след една грешка в стрелбата от положение прав и общ пасив от 59.8 секунди спрямо първото място. Носителката на големия кристален глобус за миналата година и на малкия в дисциплината спринт Тирил Екхоф (Норвегия) днес завърши на 28-о място с общо три пропуска и изоставане от 1:30.7 минути от победителката Йоберг.

От трите българки, които взеха участие в днешния спринт, Милена Тодорова се представи най-добре с 41-а си позиция след като допусна по един пропуск в двете си стрелби. Тя бе на само 0.1 секунда от последното място в зоната на точките, което бе заето от германката Янина Хетих също с две грешки. Другите две българки Даниела Кадева и Лора Христова завършиха съответно 61-а с една грешка и 113-а и последна с четири наказателни обиколки.

След втория старт за сезона начело в генералното класиране за Световната купа с актив от 86 точки остава Давидова, докато втора също с 86 пункта е Дзинара Алимбекова (Беларус), която днес завърши четвърта с перфектна стрелба. Тройката с пасив от седем точки спрямо двете водачки е Рьозеланд.

Световната купа по биатлон продължава идната седмица отново в Йостерсунд когато ще се проведат стартове в дисциплините спринт, преследване и класическа щафета. Седмицата ще започне в четвъртък със спринтовете в двата пола, като женският е от 14:45 часа българско време.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти