Ивайло Стефанов е №1 в Efbet Супер Волей и на 48 години 🏐

Ивайло Стефанов е №1 в  Efbet Супер Волей и  на 48 години 🏐

За класата и опита годините не са от значение. Абсолютен пример за това е вездесъщият волейболист Ивайло Стефанов. Посрещачът на ЦСКА продължава да играе на най-високо ниво в Efbet Супер Волей и дори оглави класацията при посрещачите след изиграването на поредния кръг. 48-годишният Стефанов е лидер с 64%, следван от съотборника си и бивш национал на Сърбия Милош Терзич, също с 64%, но от по-голям брой посрещания. 

Тройката се допълва засега от либерото на Дунав Симеон Добрев с 63%. 

От тази година, НВЛ започна да изготвя статистики от мачовете в Efbet Супер Волей, които се обновяват след всеки кръг. 

Спас Байрев

Машината за точки във временния лидер в първенството Пирин (Разлог) - Спас Байрев продължава да е водач в 3 от класациите. 

Той е най-резултатен у нас със 172 точки, следван от Петър Христосков (Дунав) с 152 и Димитър Дулчев (Марек Юнион-Ивкони) със 143 точки за своя отбор. 

Байрев е водач и при най-резултатните средно на гейм с 6,72 точки, а подгласници са му Реда Хейкал (ЦСКА) и Христосков, съответно с 6,19 и 5,43 точки. 

Спас Байрев

При изпълнителите на начални удари, Байрев е с 19 точки директно от сервис, следван от Жулиен Георгиев (Монтана) и Петър Петров (Пирин) с по 13 аса. 

Италианецът в състава на Хебър Якопо Масари обаче е водач в класацията "асове средно на гейм" с 0,92, следван от Байрев с 0,73 и Любослав Симеонов (Монтана) с 0,57. 

Якопо Масари

При блокировачите - абсолютен хегемон е националът на Нефтохимик 2010 (Бс) Николай Колев. Той е записал на сметката си 28 блокади, следван от Денис Чавдаров (Дея спорт) и Светослав Гоцев (Левски София). Колев има 1,04 блокади средно на гейм, следван от Иван Латунов (ЦСКА), Венцислав Рагин (Нефтохимик 2010) и Денис Чавдаров с по 1 блок средно на гейм. 

Николай Колев

На поста либеро - с най-добри показатели е американецът Гейдж Уорсли (Дея волей) следван от Владислав Иванов (Левски София), при разпределителите първите две позиции са за Добромир Димитров (ЦСКА) и Владислав Станков (Левски София).

Гейдж Уорсли

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти