БФМ закри сезона с легендарното състезание в Бобошево

БФМ закри сезона с легендарното състезание в Бобошево

Българската федерация по мотоциклетизъм закри състезателния сезон за 2021 година с традиционния мотокрос Гран При Бобошево, който се проведе за рекорден 65-ти пореден път (от 1956 година насам без прекъсване). 

По традиция това е последната надпревара за годината, в която се включват почти всички състезатели, взели участие в стартовете през сезона. Домакините от Мото клуб Бобошево 1956 и Община Бобошево бяха подготвили отлично трасето, въпреки късната дата, на която се проведе надпреварата, както и призове и награди за почти всички участници.

При най-малките в МХ 50 победата и в двата манша взе Георги Илиев от Дизел юнак с GasGas, който изпревари Иван Тунтев от Еър макс рейсинг с Husqvarna и Георги Вендов от АИТ рейсинг тийм също с Husqvarna. Награди получиха още Пламен Иванов от М6 Ямаха рейсинг тийм, Димитър Радков от Панчо рейсинг тийм, Денислав Цветанов от Бухово екстрийм, както и Акъф Улусан от Турция.

Георги Илиев

При 65-кубиковите най-бърз и в двата манша беше Александър Тасев от Александър моторспорт с Yamaha, следван от Павел Марков от Панчо рейсинг тийм с КТМ и Георги Илиев от Дизел юнак с GasGas. Интересното е, че от второ до пето място състезателите приключиха с равен брой точки - по 38. В този клас награди получиха още Николай Павлов от М6 Ямаха рейсинг тийм, Симеон Тодоров от НСА моторспорт, Карло Вендов и Милена Вендова (и двамата от АИТ рейсинг тийм). При 85-кубиковите Дани Цанков от М6 Ямаха рейсинг тийм с Yamaha изпревари в крайното класиране за деня представителя на домакините от Бобошево Стефан Димитров с КТМ.

Александър Тасев

В клас МХ 2 Хакан Халми от НСА моторспорт с КТМ и Виктор Нейчев от Еър макс рейсинг с GasGas завършиха с равни точки (по 47), но заради успеха си във втория манш, Халми спечели победата в Бобошево. Трети се нареди представителя на домакините от Мото клуб Бобошево 1956 Кристиан Петков с КТМ. 

Хакан Халми

В МХ 1 Майкъл Иванов отново не остави шанс на конкуренцията и записа поредния си успех. Този път състезателят на АИТ рейсинг тийм с Husqvarna изпревари съотборниците от Еър макс рейсинг Стефан Нейчев с GasGas и Марин Маринов с Kawasaki.

Николай Манов от Бухово екстрийм с GasGas беше най-бърз в клас МХ, като след него се наредиха Емил Балджийски от Дизел юнак с Yamaha и Станко Боянов от НСА моторспорт с Kawasaki, които завършиха с равни точки, но по-доброто класиране на Балджийски във втория манш го изпрати и по-напред в подреждането.

Николай Манов

Класиране в Гран При Бобошево 2021:

МХ 50

1. Георги Илиев - Дизел юнак - GasGas - 50 точки

2. Иван Тунтев - Еър макс рейсинг - Husqvarna - 44

3. Георги Вендов - АИТ рейсинг тийм - Husqvarna - 38

МХ 65

1. Александър Тасев - Александър моторспорт - Yamaha - 50 точки

2. Павел Марков - Панчо рейсинг тийм - КТМ - 38

3. Георги Илиев - Дизел юнак - GasGas - 38

МХ 85

1. Дани Цанков - М6 Ямаха рейсинг тийм - Yamaha - 50 точки

2. Стефан Димитров - Бобошево - КТМ - 44

МХ 2

1. Хакан Халми - НСА моторспорт - КТМ - 47 точки

2. Виктор Нейчев - Еър макс рейсинг - GasGas - 47

3. Кристиан Петков - Мото клуб Бобошево 1956 - КТМ - 38

МХ 1

1. Майкъл Иванов - АИТ рейсинг тийм - Husqvarna - 50 точки

2. Стефан Нейчев - Еър макс рейсинг - GasGas - 44

3. Марин Маринов - Еър макс рейсинг- Kawasaki - 40

МХ

1. Николай Манов - Бухово екстрийм – GasGas - 50 точки

2. Емил Балджийски - Дизел юнак - Yamaha - 42

3. Станко Боянов - НСА моторспорт - Kawasaki - 42

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти