Трифон Лапков: Нефтохимик е страхотна възможност за мен, щастлив съм, че отново ще играя в България

Трифон Лапков: Нефтохимик е страхотна възможност за мен, щастлив съм, че отново ще играя в България

Посрещачът Трифон Лапков е новото попълнение на вицешампиона Нефтохимик 2010 (Бургас). 25-годишният ас замества на поста бившия национал Мирослав Градинаров, който се раздели с клуба по взаимно съгласие.

Трифон Лапков

Какво сподели волейболистът за трансфера, началото на сезона в Саудитска Арабия, впечатленията му от там и още - прочетете в специалното интервю за BGvolleyball.com.

Нефтохимик бързо намери заместник на Миро Градинаров
Нефтохимик бързо намери заместник на Миро Градинаров

Стартира сезона в Саудитска Арабия. Как се стигна до трансфера ти в Нефтохимик?

Условията, нивото и отношението не бяха това, което очаквах и въпреки трите победи от четири мача, решихме да се разделим с клуба ми.

Трифон Лапков

Имаше ли колебания дали да приемеш предложението?

Получих предложението от Нефтохимик и не се поколебах. Това е отбор, който се бори за титли и смятам, че е страхотна възможност за мен.

Колко време ти отне да се адаптираш отново към българската обстановка - имайки предвид различията в първенствата?

Има голяма разлика между обстановката тук обстановката там. Начинът на тренировка и, като цяло, спортният живот са доста по-различни, но аз все пак не прекарах кой знае колко дълго време в страната, така че нямах особени проблеми с адаптацията.

Трифон Лапков

Как се чувстваш, завръщайки се в родния шампионат?

В последните години нивото в България се вдигна доста и аз лично се чувствам страхотно от факта, че ще играя отново в нашето първенство.

А как се чувстваше в Саудитска Арабия?

Шампионатът в Саудитска Арабия не е лош - от тази година можеше да има по трима чужденци в отбор и се получаваха доста интересни мачове. Въпреки това обаче, не мисля че е моето място, или поне не на този етап от живота ми.

Трифон Лапков

Какви са впечатленията ти от там - сблъсъка с културата и бита?

Със сигурност в началото ми беше доста интересно да видя тотално различни хора, чувствах се странно първите седмици, но в последствие свикнах с начина на живот, общуването и правилата. Препоръчвам на хората ако имат възможност да отидат на екскурзия до там.

Би ли играл отново на подобно място в даден момент от кариерата ти?

Мисля, че на този етап не бих се върнал, но за по-нататък, не мога да го изключа като опция.

Какво си пожелаваш за новия сезон? Какво би казал на феновете?

Пожелавам си на първо място да играем добър волейбол, защото определено това ми липсваше последните месеци. Разбира се, Нефтохимик е основният претендент заедно с Хебър за титлата, затова си пожелавам точно това, да спечелим Купата и Първенството.

Надявам все повече хора да имат възможност да идват в залата и да ни подкрепят. Последните два сезона на всички ни беше трудно без публика и сме зажаднели за подкрепата от хората.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти