Български съдия с наряд за клубния Мондиал в Бразилия 🏐

Български съдия с наряд за клубния Мондиал в Бразилия 🏐

Един от най-добрите родни рефери - Ивайло Иванов получи изключително престижно назначение и ще представя България при съдиите на световното клубно първенство по волейбол за мъже. Форумът ще се проведе от 7 до 11 декември в Бетим (Бразилия) с участието на шест отбора  - Тренто (Италия), Лубе (Италия), Сада Крузейро (Бело Оризонте, Бразилия), Волей Фунвик Натал (Бразилия), UPCN (Сан Хуан, Аржентина) и Сиржан Фулад (Иран).

Венцислав Георгиев, Александър Симеонов, Ивайло Иванов, Весела Лазарова

Това е поредна стъпка във възходяща посока в кариерата на Иво Иванов, като отваря шансове за световното първенство за мъже през 2022 година. На Мондиала в Бетим ще свирят общо шест съдии. Двама са от Европа, като именно родният представител получи доверието на ФИВБ да бъде единия избраник от Стария континент.

Ивайло Иванов

„Тази номинация за мен е изключително престижна. Горд съм, че ще бъда част от световното клубно първенство. Смятам, че това е голямо признание не само за мен, но и за българския волейбол като цяло“, коментира за BGvolleyball.com Иво Иванов.

Ивайло Иванов

„Мотивиран съм да се представя на най-високо ниво, с оглед на предстоящото световното първенство за мъже в Русия през 2022 година. Досега съм бил на три световни шампионати за подрастващи, с два мача за бронзовите медали. Надявам се това да е стъпка към Мондиала догодина“, добави още Иво Иванов.

Матей Казийски и Тренто ще играят на Световното клубно първенство
Матей Казийски и Тренто ще играят на Световното клубно първенство

Българският съдия ще бъде и най-младият рефер на световното клубно в Бразилия, а заедно с Матей Казийски, който ще се бори с Тренто за пореден приз, България ще има общо двама представители в напреварата.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички