Ето как бяха измислени правилата за битката Пулев - Мир

Ето как бяха измислени правилата за битката Пулев - Мир

Правилата за предстоящия сблъсък между Кубрат Пулев и Франк Мир са били измислени от популярния американски коментатор Шон Уийлок. Революционния боен формат Траяд Комбат ще дебютира в неделя сутринта наше време. Мачът на българина е основно събитие и ще се проведе в 9 рунда по две минути. Останалите срещи ще бъдат в пет и седем рунда по две минути, а между тях „Металика“ ще забиват на 40-хиляден стадион в Арлингтън Тексас.

Кубрат Пулев боксира за 7-цифрена сума
Кубрат Пулев боксира за 7-цифрена сума

„С Райън Кавана, който е собственикът на Трилър, започнахме да си говорим през септември. Райън ми каза, че иска да направим нещо, което да намери средата между бокса и ММА – разказа в интервю за youtube канала Спортната джунгла Шон Уийлок. - Правилата бяха формирани само върху ударите, но вместо боксови ръкавици, решихме да има отворени ММА ръкавици. Осем унции. 

Така че на боксьорите да не се налага да свикват с 4-унциевите  ММА ръкавици. Те са свикнали да се бият с 10-унциеви. Но с отворените пръсти става по-лесно да се хваща за клинч. Революционната част, която е 100% идея на Райън Кавана, е гениалният триъгълен ринг. Той променя ъглъте. Променя ритъма на боя. Променя пространството.“

Вижте как е било решено рундовете да са по две минути и какъв е бил отзвука при тестовете на триъгълния ринг от ММА бойци в цялото интервю на Шон Уийлок в youtube канала Спортната джунгла:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти