Кубрат Пулев боксира за 7-цифрена сума

Кубрат Пулев боксира за 7-цифрена сума

Кубрат Пулев и Франк Мир ще се изправят един срещу друг, а победителят ще прибере 7-цифрена сума в долари. Това стана ясно от изказване на бившия световен шампион на UFC след пресконференцията на двамата. Кобрата ще опита да победи 42-годишния ветеран в триъгълния ринг в Арлингтън, Тексас. Двамата ще се срещнат по боксови правила, като ще бъдат разрешени и някои от ударите с ръце от ММА.

Франк Мир: Ще скъся дистанцията, Пулев ще усети какво е да се бориш в клинч
Франк Мир: Ще скъся дистанцията, Пулев ще усети какво е да се бориш в клинч

„Вторият ми мач с Брок Леснър се доближава до този с Кубрат Пулев като хонорар, но ще остане по-ниско платен. Предстоящият двубой с българина, ако спечеля и взема бонус, ще ми донесе 7-цифрена сума. Никога не съм печелил толкова в света на ММА”, каза Мир, който има два двубоя със страшилището в клетката Брок Леснар. По пътя на логиката, Кубрат Пулев също ще прибере около милион долара, но за да го направи, ще трябва да победи. Двамата имат гарантирани хонорари от участието си в галавечерта на Трайад Комбат, а парите им ще се увеличат при позитивен развой.

Кубрат Пулев: Ще бия Мир много здраво
Кубрат Пулев: Ще бия Мир много здраво

Българинът говори пред медиите в САЩ за съперника си, правилата и триъгълния ринг. „Малко по-различно е от бокса, но мисля, че триъгълният ринг е добре за нас, защото също е ринг. Той е добър боец, уважавам го, но мисля, че боксът си е бокс. И аз съм подготвен отлично, мога да го набия много здраво! Тренирах през цялото време с ММА бойци, имам много ММА приятели. Преди 7 години се занимавах с ММА заедно с бокса, защото харесвам смесените бойни изкуства. Винаги съм подготвен. Може би ще покажа какво мога”, заяви Кубрат.

От своя страна, Мир каза още: „Смятам, че Пулев е боксьор от световна класа. Ще дам най-доброто от себе си, така че да не се стигне до бокс, защото там той има предимство. Ще опитам да покажа, че ММА бойците сме по-добри от боксьорите, но за целта ще го приклещя в клинч, за да го победя”.

"Тема Спорт"

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти