АЗ Алкмаар удържа върха в група D на Лигата на конференциите

Нидерландският АЗ Алкмаар удържа върха във временното класиране на група D на турнира Лига на конференциите, след като постигна волево равенство 1:1 срещу чешкия Яблонец като гост. Домакините излязоха на терена с намерение да сложат край на серията без загуба на АЗ Алкмаар и планът им сработи още в седмата минута, когато Милош Кратохвил откри с глава. 

Гостите реагираха, тъй като загубата ги отдалечаваше от предсрочно класиране за елиминациите. В същото време играчите на Яблонец нямаха намерение да правят подаръци и търсеха втори гол. В самия край на първата част усилията на нидерландците се увенчаха с успех, след като Хакон Евхен успя да изравни след подаване на Вангелис Павлидис

След паузата Яблонец продължи да притиска своя съперник- Домакините бяха пожалени от рефера Мануел Шютенгрубер, който не изгони Ярослав Зелени за грубо нарушение срещу Павлидис. В крайна сметка усилията на двата отбора да стигнат до победата не се увенчаха с успех и срещата завърши без победител. 

В другия мач от групата датския Рандерс надви с 2:1 у дома ЧФР Клуж. Всичко в мача се реши в рамките на осем минути през втората част. Алхаджи Камара откри за Рандерс в 68-ата минута. Четири по-късно Чиприан Деац изравни, за да се стигне до 76-ата, когато Симон Пиесингер донесе успеха на Рандерс

В последния кръг са мачовете между АЗ Алкмаар и Рандерс, а Яблонец излиза за задължителна победа като гост срещу ЧФР Клуж, ако иска да продължи напред и напролет.

Още от Футбол свят

Виж всички