Браим Диас разкри какъв съвет му е дал Ибрахимович

Браим Диас разкри какъв съвет му е дал Ибрахимович

Плеймейкърът на Милан Браим Диас разкри какъв съвет му е дал неговият опитен съотборник Златан Ибрахимович и какво е научил от досегашните си треньори. Испанският национал също така говори за това как е изградил своя стил на игра още като дете.

„Златан ми каза да запазя характера, който имам, и да бъда себе си. Да се наслаждавам на играта, като така ще постигна големи неща. Много неща бих искал да взема от него. Например головия му нюх или футболната му визия. Тези неща се придобиват с опита. От Пеп Гуардиола научих доста. Как да разчитам свободните пространства, а също така да работя за бързото спечелване на топката, защото, когато я владееш, тичаш по-малко. От Зинедин Зидан и Стефано Пиоли също съм научил много. Тук разбрах как да защитавам и да се позиционирам по-добре. Реал Мадрид? Сега съм в Милан и съм концентриран върху този отбор. Искам да дам максимума от себе си, докато съм тук. Следя Реал отдалече, но сега съм в Милан. Наслаждавам се много на това, което ми харесва, а именно – да играя в голям клуб като Милан. 

Като дете доста играех на улицата с приятелите ми, почти всички от които бяха по-големи от мен. Когато приключвах училище или тренировка, опитвах се да нося топка със себе си. Оттам идват моите трикове. По-големите неведнъж са се дразнели от тях. Като малък също така много ми харесваше футзалът. Тъй като пространствата там са по-малки, той много ти помага, като например да мислиш бързо или дори да се научиш на разни трикове. Това е различен футбол. В квартала ми имаше игрище, така че винаги играехме там. Когато бях на 12 години, имах треньор, който ни караше да обуваме един бял чорап и един черен или тъмносин. Белият беше за силния крак, а черния или тъмносиния – за слабия. Изведнъж казваше: „Сега ще играем само с тъмния чорап“. Мен ме питаше да не би да съм си обул тъмния чорап на силния крак и белия на слабия“, заяви Диас в интервю за „Ел Паис“.

Още от Футбол свят

Виж всички