Сари: Настоящата програма на европейските мачове е проблем

Сари: Настоящата програма на европейските мачове е проблем

Наставникът на Лацио Маурицио Сари отново изрази недоволството си спрямо програмата на европейските клубни турнири. Това той направи преди утрешното гостуване на своя отбор срещу Локомотив (Москва) в Лига Европа.

„Очаквам труден мач. Условията да бъде такъв са налице. След треньорската им смяна, те са малко по-различен отбор. За да продължим напред в Европа, трябва да вземем този двубой. Те имат шанс поне да играят плейоф, така че мачът няма да бъде лесен. Той ще е отворен и ще бъде доста по-труден от първата среща между двата тима. Трябва да гледаме мач за мач. Ако си мислиш за това, че след 72 часа те чака гостуване на Наполи, това може да те отведе до различни решения. Концентрирани сме върху утрешния двубой, след което ще мислим за този след него. Чиро Имобиле? Той се справя добре. Участва в първите две тренировки, в които не почувства болки. Въпреки това чувстваше единия си прасец по-различно от другия. В последните две тренировки той дори не изпитваше това усещане, така че е доста добре. Той обаче почти не е тренирал през последните две седмици.

Преди време казах, че Лига Европа не е малък проблем за нас, като се има предвид, че играем като гост в четвъртък вечер. Също така обаче казах, че ще отидем и ще играем както си му е редът. Не можем да обикаляме из Европа без да се опитаме да продължим напред. Искаме да се класираме за елиминациите. Ако ме питате дали тези мачове в Европа са проблем, ще кажа „да“. Допреди няколко години, когато играехме в Европа в четвъртък вечер, мачовете ни в първенството бяха на следващия понеделник. Сега обаче това почти никога не се случва. Това е проблем на програмата, който води до влошаване на качеството на двубоите, както и до контузии и загуба на формата. Втрещен съм, че асоциацията на футболистите си мълчи за това. Те се бореха за това да имат допълнителна седмица почивка по Коледа. Според мен обаче е по-подходящо да се борят за този проблем“, коментира Сари на днешната си пресконференция. 

Още от Футбол свят

Виж всички