Гледай на живо

Лудогорец спечели дербито с ЦСКА - София и се откъсна на върха в класирането - на живо от Разград

Христина Вучкова след световния рекорд с Конеляно: Знаех в какъв отбор идвам

Христина Вучкова след световния рекорд с Конеляно: Знаех в какъв отбор идвам

Волейболната националка Христина Вучкова постави с отбора на италианския Конеляно световен рекорд от 74 поредни мача без загуба. Нейният принос за това е съществен. Тимът постигна поредната победа в шампионата в неделя с 3:0 гейма над отбора на Тренто. Конеляно няма загуба от почти две години насам, печелейки национални и международни трофеи мач след мач. В света няма друг колективен спорт или отбор с такова постижение.

Конеляно на Христина Вучкова подобри световния рекорд с 74 поредни победи🏐
Конеляно на Христина Вучкова подобри световния рекорд с 74 поредни победи🏐

"Знаех в какъв отбор идвам: най-силният в света за миналата година. Трябваше да се доказвам във всяка тренировка, всеки ден, но се оказа, че момичетата са много земни и много бързо ме приеха, бързо се сприятелихме и обединихме. За пореден път се доказа, че с голям колектив се постигат големи резултати... Всички сме обединени в една кауза - победата. Не съм усетила, че съм тук от два-три месеца. Още първия ден момичетата ме прегърнаха и бяха много щастливи, че съм в техния отбор", разказа националката Вучкова пред коресподента на БНР в Италия Елена Шаханова.

БНР

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички