Ели Василева и Динамо тръгнаха с лесна победа в Шампионската лига

Ели Василева и Динамо тръгнаха с лесна победа в Шампионската лига

Капитанката на националния ни отбор Елица Василева и руският гранд Динамо (Москва) започнаха с лесна победа участието си в най-силния европейски клубен турнир - Шампионската лига за жени. Василева и компания биха без проблеми у дома чешкия Дукла (Либерец) с категоричното 3:0 (25:19, 25:19, 25:20) в първия си мач от Група С на турнира, игран тази вечер в руската столица.

13 Динамо (Москва) - Дукла (Либерец) 3:0 🏐

Елица Василева игра стабилно цял мач за Динамо и се отчете с 9 точки (1 блок, 1 ас, 32% ефективност в атака и 47% позитивно посрещане) за успеха. Над всички пък беше Наталия Гончарова със 17 точки (2 блока и 60% ефективност в атака) за победата.

13 Динамо (Москва) - Дукла (Либерец) 3:0 🏐

За тима на Дукла най-резултатна стана Никола Квапилова с 16 точки (1 блок и 44% ефективност в атака).

13 Динамо (Москва) - Дукла (Либерец) 3:0 🏐

Във втория си мач от групата Динамо ще гостува на турския Тюрк Хава Йоларъ (Истанбул), където играе българката Добриана Рабаджиева. Срещата е на 8 декември (сряда) от 17,00 часа българско време. Турският тим пък ще стартира участието си в ШЛ с гостуване на италианския Игор Горгондзола (Новара) в четвъртък (25 ноември) от 21,00 часа.

Снимки: CEV.EU

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички