Пламен Константинов пропътува 4000 км, само за да гласува

Пламен Константинов пропътува 4000 км, само за да гласува

Бившият капитан на националния отбор по волейбол и настоящ треньор Пламен Константинов пропътува над 4000 километра в Русия, за да гласува в българското посолство в Москва.

Гибона живее и работи в Русия. И въпреки че е далеч от дома, винаги се възползва от правото си да гласува, без значение къде се намира.

"Играехме мач в Казан в събота и единственият начин да гласувам бе да се кача на самолета и да отида в Москва. Винаги когато имам възможност – гласувам. Тази година два пъти в посолството в Москва, след това в България си бях през лятото и сега отново в посолството в Русия", сподели Константинов, който понастоящем е треньор на "Локомотив" (Новосибирск).

Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск) допуснаха първа загуба в Русия
Пламен Константинов и Локомотив (Новосибирск) допуснаха първа загуба в Русия

Той изминава над 4000 километра, за да стигне до урната. И не разбира оправданието на тези, които не гласуват.

Пламен Константинов: Не може да печелиш винаги
Пламен Константинов: Не може да печелиш винаги

"Ние искаме демокрация, но не я упражняваме. Свърши ни първоначалният ентусиазъм след промените. Мързи ни да отделим и един ден от годината за собствената си държава, за да направим някакъв избор. Всички са недоволни от управляващите и най-обичам някой да каже "няма за кого да гласувам". Като че ли ако не отидат да гласуват, вместо 240 ще влязат 120 депутати. Колкото и да няма за кого, все пак трябва да се гласува и да се направи някакъв избор, иначе обратното означава, че ние не ставаме за демокрация, за демократично управление", смята Гибона.

"Хората трябва да разберат, че гласувайки, ти даваш правото на политическата формация или на кандидат да решава вместо теб. Тоест трябва да се търси компетенцията, а не да се избира себеподобния или само месията", подчерта той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

И предлага изборите да се провеждат в два дни, за да се пречупи тенденцията за все по-ниска избирателна активност.

Пламен Константинов

"Защо не ги направим тогава събота и неделя? Като го домързи българинът да отиде в събота, да отиде в неделя", предлага волейболната легенда.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички