Бивш нападател на Ман Юнайтед и мениджър на Сити се предложи за наставник на "червените дяволи"

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и мениджър на Манчестър Сити Марк Хюс стана поредния човек, който коментира темата за евентуално назначаване на Маурисио Почетино от “червените дяволи”. 

Оле Гунар Солскяер бе уволнен в неделя сутрин след поредица от слаби резултати, а временно на поста застана Майкъл Карик. В официалната позиция на клуба пишеше, че от тима ще търсят временен наставник до края на сезона. Вчера обаче се появиха информации, че Почетино не е съвсем щастлив начело на ПСЖ и би бил склонен да пристигне на “Олд Трафорд” още сега, ако двата тима успеят да се споразумеят.

“Мисля, че Манчестър Юнайтед от дълго време желае и следи Почетино. Смятам, че в кулоарите на клуба отдавна мислят за него, така че няма да е изненада, ако този път наистина го вземат. Те от досрта време го ухажват, дори бе излизал на вечеря със сър Алекс преди няколко години, това бе документирано. Проблем е само дали може да дойде веднага или не. Манчестър Юнайтед има ресурса да измъкне топ мениджър от топ клуб. Ако той е техният избор, то тогава просто трябва да идат и да го вземат. Тази работа с временен мениджър след временен мениджър не ми изглежда правилна. Но ако трябва да изчакат, то тогава те изглеждат готови за това. Наистина ми се струва, че наистина искат Почетино”, заяви Хюс.

Веднага след това уелският нападател все пак заяви, че би бил заинтригуван да застане начело на тима до края на сезона.

“Това е възможност да ида в най-големият клуб в света от моя гледна точка. Не може да пропускаш такива такива възможности, независимо от обстоятелствата или границите, които си си поставил. В края на деня просто поглеждаш групата от играчи, с които трябва да работиш, и виждаш, че са адски, адски талантливи. Всеки мениджър на света би ги погледнал и би си казал - да, вероятно мога да мога да извлека страхотни неща от тях. Много хора в Юнайтед ми имат номера, но още не съм получил обаждане. Това е страхотна позиция, такава, от която всеки мениджър би се интересувал, включително аз”, заяви бившият наставник на градския съперник.

Още от Футбол свят

Виж всички