Олимпийският шампион на 100 м от Токио Джейкъбс предизвика Болт в благотворително състезание

Олимпийският шампион на 100 м от Токио Джейкъбс предизвика Болт в благотворително състезание

Олимпийският шампион на 100 метра от Токио 2020 Ламонт Марсел Джейкъбс предизвика Юсейн Болт на благотворително отборно състезание в спринта, след като отказалият се от спорта ямайец каза, че е могъл да спечели олимпийската титла в Токио.

Болт заяви пред АФП в интервю миналата седмица, че е разочароващо да гледаш отложените игри през 2020 г. от дома си в Ямайка, докато сънародниците му се провалиха и Джейкъбс спечели шокираща победа.

Болт: Можех да бягам 9.80 сек и да спечеля четвърта поредна олимпийска титла на 100 м
Болт: Можех да бягам 9.80 сек и да спечеля четвърта поредна олимпийска титла на 100 м

35-годишният ямайец, световен рекордьор на 100 м с 9.58 секунди от 2009 г., каза, че резултатът за победа на Джейкъбс от 9.80 сек в Токио все още е по възможностите му, въпреки че е окачил шпайковете си през 2017 г.

Джейкъбс, който не се е състезавал откакто спечели желаното олимпийско злато в спринта, се обърна към социалните медии в понеделник, за да предизвика Болт, носител на осем златни олимпийски медала и 11-кратен световен шампион.

“Ти си моят герой. Но също така каза, че си сигурен, че ще спечелиш, така че съм готов за предизвикателството! Какво ще кажеш да започнем с благотворителна организация за улавяне на знамето? Ти доведи своя отбор, а аз ще доведа моя“, написа Джейкъбс в профила си в “Инстаграм”.

Известната в Италия като “rubabandiera" игра се играе в училищния двор от деца, в които два отбора се състезават, за да уловят знамето на другия отбор, разположено в "базата" на отбора, и да го върнат безопасно обратно в своята база.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти