Болт: Можех да бягам 9.80 сек и да спечеля четвърта поредна олимпийска титла на 100 м

Болт: Можех да бягам 9.80 сек и да спечеля четвърта поредна олимпийска титла на 100 м

Легендата в спринта Юсейн Болт каза, че е можел да се върне обратно на пистата, за да спечели четвърта поредна олимпийска титла на 100 м в Токио тази година. Според него резултата, с който Марсел Джейкъбс спечели златото, е бил напълно в неговите възможности. 

35-годишният Болт каза пред АФП, че е разочароващо да гледа отложените игри 2020 г. от дома му в Ямайка, когато сънародниците му се провалиха и италианецът Ламонт Джейкъбс записа изненадваща победа.

“Наистина ми липсваше. Исках да съм там. Живея за тези моменти. Така че беше трудно да се гледа“, каза той в интервю от Дубай.

Болт доминираше в спринта едно поколение, като спечели осем златни олимпийски медала и загуби девети, когато неговият съотборник в щафетата 4х100 м от 2008 г. Неста Картър се провали на ретроспективен тест за допинг.

Първият олимпийски финал на 100 м след напускането на сцената от великия шоумен беше спечелен от Джейкъбс с 9.80 секунди на празен Национален стадион в Токио заради мерките около пандемията от COVID-19.

“Треньорът ми каза нещо в края на кариерата ми. Той каза: ‘Хората не стават по-бързи’. Аз ставах по-бавен.“ Никога не съм гледал на това по този начин", каза Болт.

"И това са фактите, защото много момчета всъщност не стават по-бързи. Започнах да се връщам назад във времето, така че за мен беше възможно да завърша за 9.80 сек."

Но Болт, който се занимава с футбол и музика след пенсионирането си, каза, че "всичко е свързано с мотивация", когато обмисля потенциално завръщане в Токио.

“За Олимпийските игри щеше да бъде различно. Винаги се появявам готов, защото мисля, че това е най-високото ниво, но вече направих всичко в спорта, така че всичко беше за мотивация“, каза още ямаеца. 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти