Верстапен: Невероятно е, че все още сме в битката за титлата

Лидерът в генералното класиране във Формула 1 Макс Верстапен разкри, че темпото на Мерцедес в последните стартове го кара да се притеснява за шансовете си за първа титла през 2021 година.

Хамилтън отново победи Верстапен в Катар и намали изоставането си в шампионата
Хамилтън отново победи Верстапен в Катар и намали изоставането си в шампионата

Пилотът на Ред Бул има аванс от осем точки спрямо Люис Хамилтън преди последните два старта за годината, като само две състезания по-рано той бе цели 19. В Бразилия и Катар световните шампиони категорично бяха по-бързи, а според Верстапен това е било така дори и в част от състезанията, който са били спечелени от него.

„Определено в последните няколко състезания, дори и тези, които аз спечелих, усещах, че те са много силни. Според мен има много стартове, в които спечелихме точки, а бе логично да загубим.

Ето как Верстапен може да стане шампион още в Саудитска Арабия
Ето как Верстапен може да стане шампион още в Саудитска Арабия

„Просто трябва да продължим да натискаме. Мисля, че до сега свършихме страхотна работа като отбор в сравнение с миналата година. Тогава те бяха изключително доминантни и за нас още да сме в битката е невероятно. Разбира се няма да се предаваме, но този уикенд определено не ни достигаше темпо, но всеки уикенд е различен. Всичко може да се случи както се вижда. Получих наказание с пет места заради жълти флагове, но такива ситуации се случват много бързо и на всеки“, каза звездата на Ред Бул. 

Той също така заяви, че ще се постарае да отговори на предизвикателството на Мерцедес в Гран При на Саудитска Арабия, където Черните стрели отново са сочени за фаворите заради наличието на множество дълги прави на уличната писта в Джеда.

Хамилтън ще използва „ракетния“ двигател от Бразилия в Саудитска Арабия
Хамилтън ще използва „ракетния“ двигател от Бразилия в Саудитска Арабия

„Бих искал преднината ми да беше по-голяма. Когато обаче не ти достига темпо това е невъзможно. Ние ще се опитаме да се представим по-добре на градската писта в Саудитска Арабия, а след това ще видим какво ще стане в Абу Даби“, коментира нидерландецът.

В стартовете в Джеда и Абу Даби освен титлата при пилотите Ред Бул и Мерцедес ще определят и носителя на конструкторския приз. В този спор съставът на световните шампиони има аванс от пет пункта след надпреварата в Катар, в която загуби шест точки от преднината си след отпадането на Валтери Ботас.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички