Ашот Хачатурянц беше избран за президент на Футболната лига на Русия

Ашот Хачатурянц беше избран за президент на Футболната лига на Русия

Ашот Хачатурянц беше избран днес за президент на Руската професионална футболна лига, а реално изборът му е предопределен, тъй като той заемаше поста и като временно изпълняващ длъжността след оставката на предшественика му Сергей Прядкин. Хачатурянц обясни, че една от задачите, които си поставя е за по-близка работа между Лигата и Руския футболен съюз (РФС).

Прядкин подаде оставка през октомври, след като заемаше тази длъжност 14 години. До края на мандата му имаше още година и половина от петте оставащи, но напрежението се засили заради много дискусии около разпределението на парите от ТВ-правата и формата на Лигата.

След събранието стана ясно, че Хачатурянц е бил единствен кандидат за поста. Но пък и миналото му е изцяло свързано с футбола, като преди това беше председател на Съдийската комисия на РФС.

Повече от 10 години пък преди да влезе във футболния бизнес е бил изпълнителен директор на банки и финансови институции, на Националната банка в това число, работил е и в тайните служби на Русия.

Роден е през 1968 година в Кисловодск, завършил е Московския институт по Нефт и газ. Бил е доста време и член на изпълкома на РФС, както и на Бюрото по финансовите въпроси.

Снимка: Valery Sharifulin/TASS

Още от Футбол свят

Виж всички