Гледай на живо

Скука и слаб футбол между Арда и Левски - На живо след 0:0 в Кърджали

Ожие: Трудно е да опиша емоционалната осма титла във WRC

Себастиен Ожие спечели своята осма титла в Световния рали шампионат (WRC) с победата си в Рали Монца след един ожесточен двубой със своя съотборник и единствен преследвач в спора за титлата Елфин Евънс в хода на трите дни на ралито.

Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца
Себастиен Ожие спечели осма титла във WRC след триумф в Рали Монца

Победата и спечелената титла за Ожие бяха изключително емоционалне, тъй като през вчерашния ден той сложи край на своята кариера в шампионата. Въпреки този факт французинът ще продължи да кара, но само в определени ралита, докато неговият навигатор Жулиан Инграсия окончателно ще окачи каската.

Седемкратният световен шампион Себастиен Ожие се оттегля от WRC
Седемкратният световен шампион Себастиен Ожие се оттегля от WRC

„Трудно е да намеря думи в емоционален ден като този, но най-големият днес е Жулиан. Вътрешно знаехме, че се радваме много, но също и че има тъга и то не малко. Знаем, че това е краят на едно прекрасно приключение, а той бе огромна част от него. Казах му след финалната линия, че ще ми липсва

Себастиен Ожие

„Бях приготвил тези каски преди няколко ралита, когато водихме с 44 точки. Не успях да спечеля титла в последното рали, затова трябваше да изчакаме до последния етап, за да ги сложим.

Себастиен Ожие

„Поне следващата година ще направя само няколко ралита, нямам същински планове. Всяко хубаво нещо в живота има своя край и аз в нито един момент на съжалих за своето решение, защото смятам, че сега е точният момент. Нека да видим какво ще донесе бъдещето. Усещам, че тази почивка ще ми се отрази много добре, защото ще имам повече време за себе си и ще мога да се мотивирам за още моторспорт“, каза Ожие.

Себастиен Ожие потвърди участието си в Рали Монте Карло през 2022
Себастиен Ожие потвърди участието си в Рали Монте Карло през 2022

Неговата почивка няма да е толкова дълга, тъй като той ще се включи в откриващото сезон 2022 във WRC Рали Монте Карло, което ще се проведе между 20 и 23 януари. Тогава ще бъде дадено и началото на новата хибридна ера в шампионата.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти