Майкъл Карик ще води "червените дяволи"

Майкъл Карик ще води "червените дяволи"

Майкъл Карик ще води Манчестър Юнайтед в следващите мачове. Бившият играч на клуба бе един от помощниците на уволнения днес Оле Гунар Солскяер. След като сложи край на състезателната си кариера през 2018 г. той стана част от треньорския щаб на "Олд Трафорд" и бе един от асистентите и при Жозе Моуриньо. Според мнозина той също трябва да носи част от отговорността за слабите резултати на отбора този сезон, но е изборът на ръководството да поеме тима в този труден момент.

Манчестър Юнайтед уволни Солскяер
Манчестър Юнайтед уволни Солскяер

Решението за Карик бе съобщено от Юнайтев в официалното изявление за напускането на Солскяер. В него донякъде изненадващо бе обявено и че клубът ще назначи временен мениджър до края на сезона. Очевидно търсенето на постоянен треньор ще продължи и бъдещият постоянен треньор ще започне работа на "Олд Трафорд" следващото лято. Дарън Флетчър остава технически директор и ще помага на Карик.

"Майкъл Карик сега ще поме отбора за предстоящите мачове, докато клубът търси да назначи временен мениджър до края на сезона", се казва в официалното изявление на Манчестър Юнайтед. В него не се споменават Майк Филън или Кийрън Маккена, които също бяха част от треньорския щаб на Солскяер.

Още от Футбол свят

Виж всички