16 поредни фрейма и финал за Джъд Тръмп

16 поредни фрейма и финал за Джъд Тръмп

Джъд Тръмп се класира на финала на "Шампион на шампионите" след разгром 6:0 над Кайрън Уилсън и удължи забележителната си поредица от 16 спечелени фрейма в турнира. Тя започна след изоставането му с 0:1 от Дейвид Лили в първия мач от групата, след което премина и през 6:0 над Райън Дей, за да се справи сега с Воина със същия резултат. Най-големите му брейкове бяха 82, 88 и 88, като самият той каза, че е бил изненадан от убедителния резултат в своя полза.

Тръмп за трети път е на финал в "Шампион на шампионите", като загуби драматично предишните два случая от Рони О'Съливан през 2014-а и от Нийл Робъртсън през 2019-а. Асото в колодата ще се стреми да вдигне купа за първи път от Откритото първенство на Гибралтар през месец март.

"Серията от спечелени фреймове е изненада, защото дори не играя най-добрия си снукър, но може би другите играчи имат проблеми. Сейфти играта ми е на ниво и правя големи точкови серии. Успях да държа Кайрън на стола от самото начало и той така и не можа да влезе в мача, което е важно срещу най-добрите.

Джон Хигинс вероятно е най-добрият от началото на сезона, а Ян Бингтао постоянно се подобрява. Това е много голям турнир, един от най-големите, така че ще бъде страхотно да го спечеля този път. Атмосферата е страхотна", каза Тръмп, който очаква именно Джон Хигинс или Ян Бингтао на финала, а те започват дуела си в 21 часа.

Още от Снукър

Виж всички