Започва новият сезон на българското онлайн първенство по футбол

Започва новият сезон на българското онлайн първенство по футбол

След големия успех в първия сезон на eFirst League – единственото официално българско онлайн първенство по футбол, на 23 ноември стартира второто издание на лигата! Любителите на FIFA22 могат да се регистрират на сайта на лигата и да се състезават за участие в EA SPORTS FIFA22 GLOBAL SERIES и потенциално място на финала на FIFAe World Cup следващата година. 

В сезон 2021/2022 на eFirst League ще се проведат общо 14 квалификации, които ще излъчат по един представител за всеки отбор от професионалната efbet Лига. Първият квалификационен турнир ще бъде на 23 ноември и всеки, навършил 16 години, има правото да се запише в сайта на efirstleague.bg. 

Родният шампионат между най-добрите 14 играчи и отборите, които представляват, ще се излъчва на живо през март месец, 2022 г. в най-голямата платформа за стрийминг – Twitch TV. На финала най-добрите ще се борят за част от общия награден фонд от 5 000 лева, а победителят ще си спечели място в плейофите на EA SPORTS FIFA22 Global Series през юли. Сезон 2020/2021 на eFirst League беше спечелен от Сезер “Sanchez” Сабриев с тима на Локомотив (Пловдив), който победи представителя на ЦСКА - София – Стилян “Drujinkata” Василев. 

Локомотив (Пловдив) стана шампион на България по FIFA 21
Локомотив (Пловдив) стана шампион на България по FIFA 21

Финалът беше наблюдаван от над 10 000 фенове на първото официално онлайн българско първенство по футбол на играта FIFA.

Още от eSports

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти