Тити Папазов: Господ е на страната на този, който заслужава повече

Левски победи със 75:55 Черноморец в мач от третия кръг на НБЛ, а след срещата треньорът на „сините“ Константин Папазов разкри причината за успеха и коментира дебюта на новите попълнения – Ивица Радич и Илайджа Лонг.

Левски отнесе Черноморец за втори успех в НБЛ
Левски отнесе Черноморец за втори успех в НБЛ

„Играхме много агресивно в защита и това ни даде възможност да не бъдем под натиск. Безспорно превъзходство в подкошието с присъствието на Радич. Той, както и Илайджа са тренирали само два пъти с нас. Представянето им, от гледна точка на ситуацията е отлично.

Черноморец е много добър отбор. Трябва да ни радва добрата победа, но не трябва да се заблуждаваме, защото това не е истинското лице на Черноморец. Доволен съм, че срещу този отбор, в който има много добри атлети успяхме да имаме почти равни борби, превъзходство в асистенциите и по-малко грешки. Днес, общо взето всички неща бяха в наша полза, но Господ в такива моменти награждава този, който е заслужава повече, този който много е искал. Подходихме много отговорно. Отборът на Бургас е много силен отбор и всички трябва да се съобразяват с този отбор.

Имаме какво още да искаме от отборната игра, но когато по този начин се стараем в защита и сме толкова агресивни, мисля че времето ще работи за нас, за да направим отборната игра.“, заяви Тити Папазов.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Снимки: Владимир Иванов

Още от Баскетбол

Виж всички