Гледай на живо

Югозападна Трета лига: Кюстендил - Балкан (Ботевград)

Стойчо Стоев: В Лудогорец целта винаги е ШЛ - бях сигурен, че ще уволнят Дамбраускас

Бившият наставник на Лудогорец, Левски и Миньор (Перник) Стойчо Стоев говори по актуални теми от българския футбол. Някогашният нападател на Локомотив (София) призна, че е очаквал раздялата между шампионите от Разград и Валдас Дамбраускас. Той добави, че не оценява представянето на ЦСКА - София в групите на Лигата на конференциите като положително. 

"Балканският манталитет е проблем за чуждите треньори, тъй като той е специфичен. В Лудогорец критерий за успех е влизане в групите на Шампионската лига, всичко друго се приема за неуспех и в един момент треньорът е на пиедестала за уволнение. Мачът в Гърция с Олимпиакос беше на доста добро ниво, след това се падна Малмьо, който не е толкова сериозен отбор, това в някаква степен беше провал. И оттам вдигнаха мерника на Дамбраускас - бях сигурен, че ще го уволнят. Каквито и неща да се изтъкват, в Лудогорец целта е само Шампионската лига. Там нямат нужното търпение и затова идват тези смени. 

Дамбраускас: Не очаквах Лудогорец да ме уволни, но трябва да се примиря с несправедливостта
Дамбраускас: Не очаквах Лудогорец да ме уволни, но трябва да се примиря с несправедливостта

С чужденци се работи трудно, няма как да не се работи трудно. В Лудогорец чужденците са от доста различни етноси - африканци, европейци, южноамериканци. Говорим за различна култура, поведение, не е лесно в никакъв случай. Не бих казал, че представянето на ЦСКА в групите на Лигата на конференциите е положително - все пак имат само 1 точка в тази група. Изключвам отбора на Рома, въпреки последния резултат, който записаха, другите отбори в групата не бих казал, че са на по-сериозно ниво от това на ЦСКА. Стойчо Младенов все пак е отскоро начело на отбора, трябва му време да изгради желания от него облик. 

21 ЦСКА - София - Зоря (Луганск)

След напускането на Васил Божков Левски е в сериозна финансова криза, те не могат да си позволят да вземат качествени футболисти - не говоря българи или чужденци. Сега Левски е малко по-добре, но е твърде рано да се говори какво ще се случи. Надявам се, че след влизането на сериозни спонсори нещата малко ще се нормализират. Трудно се работи по принцип във финансов колапс, изпитал съм го. Трудно е, а изискванията и очакванията са големи, а ти нямаш нужния потенциал да задоволиш всичко. Времето е пред Левски - говоря най-вече за пролетта, тогава ще бъде важен момент за тях. 

17 Левски - Пирин

Когато говорим за детско-юношески футбол, не можем да сравняваме нашите клубове и тези в Западна Европа. В коя школа има трима кондиционни треньори, двама треньори на вратарите, индивидуални треньори на нападателите, на защитниците, методисти, диетолози, кондиционен треньор, как да се сравняваме с другите? Ще кажете, че нямаме пари - ами нямаме. Много е трудно. От времето на Бербатов, Стилиян и Мартин не можем да изкараме футболист в сериозен европейски клуб. Това е истината. Понякога си принуден да вземеш чужденци.

10 Пресконференция на Ясен Петров и Кирил Десподов преди мача със Северна Ирландия

Националният отбор ли? Малко си противоречим като цяло - журналисти, треньори. Доколкото си спомням, основната задача на Ясен Петров беше да се направи подмладяване в националния отбор. Наистина имахме застарял отбор. Вкараха се млади футболисти, някои от тях завоювиха титулярните места, няма как в такъв етап играта да има някакви особени стойности, селекционерът затова е селекционер, защото няма време за задълбочена работа. Пълен абсурд е да се сравняваме с Италия и Швейцария, трябва да сме реалисти. Ясен трябва да се опита да се класира в следващите квалификации, но ние българите нямаме реална и мислеща реакция, а се люшкаме винаги между "Осанна" и "Разпни го". Добре е, че се вкараха млади футболисти, но те трябва да си заслужат мястото в този отбор. Трябва да има симбиоза между млади и опитни футболисти. Опитните трябва да дърпат младите. Обичаме крайностите", каза Стойчо Стоев в "Студио дерби".

Още от БГ Футбол

Виж всички