Клубовете в Англия обединени, за да изхвърлят Нюкасъл от Премиър лийг

Клубовете в Англия обединени, за да изхвърлят Нюкасъл от Премиър лийг

Клубовете в Премиър лийг са сформирали негласна коалиция помежду си с идеята да направят така, че Нюкасъл да изпадне от елита този сезон, твърди "Дейли Мейл". Всички в Англия са бесни от сделката с която консорциум от Саутидска Арабия придоби акциите на "Свраките" и вече работят против новите собственици на клуба.

Първата стъпка бе направена миналата седмица, когато 18 от 20-те клуба в Премиър лийг гласуваха за временно спиране на предоговарянето на вече съществуващи рекламни и бизнес отношения. С това попречиха на арабите да подпишат нови, по-изгодни рекламни договори и така да започнат да наливат сериозни средства в Нюкасъл още от зимната пауза.

Твърди се обаче, че английските клубове смятат да отидат и по-далеч. Те са се разбрали, че никой няма да преговаря с Нюкасъл за продажба на свои футболисти. Така те се надяват, че клубът няма да може да се подсили достатъчно през зимата и ще изпадне в Чемпиъншип.

Към момента положението на "Свраките" не е никак розово. Отборът все още няма победа от началото на сезона и се намира на 19-ото място във временното класиране.

Още от Футбол свят

Виж всички