Тухел: Когато се раздаваме по този начин, всичко е възможно

Мениджърът на Челси Томас Тухел бе на седмото небе след успеха със 7:0 над Норич. Лондончани изиграха брилянтен двубой и не дадоха никакви шансове на своя съперник. Наставникът смята, че ако тимът показва подобно себераздаване и занапред, всичко е възможно.

"Може би намерихме правилния дух, печелехме високите топки, може би атаките ни бяха с по-висока честота, имахме повече докосвания в наказателното поле, повече хора се включваха в атака и това направи нещата по-лесни. Не искам да летим в небесата. В четири поредни мача започваме като фаворити и ми хареса, че подходихме смирено във всеки от тях, след което наложихме волята си. Винаги се стараем да се раздаваме докрай. Когато това се случи, всичко е възможно. Когато имаш и малко късмет, създаваш повече положения и ставаш по-уверен. Способни сме да вкараме четири или седем гола, което е хубаво. Не бива да забравяме, че ще има и много по-оспорвани двубои, за които трябва да се подготвим, когато им дойде времето", сподели Тухел.

Германецът похвали специално и героят на мача Мейсън Маунт, който отбеляза първия хеттрик в кариерата си.

"За Мейсън е много важно, че вкара хеттрик. Той играе с повече свобода в последните мачове. Той е много конкурентен и се отнася сериозно към броя голове, които иска да отбележи през сезона. Виждам, че вече е по-спокоен, а фактът, че отбеляза този хеттрик, означава много за него", допълни специалистът.

Още от Футбол свят

Виж всички