Прекрасна Шифрин записа победа №70 в Световната купа по ски

С невероятно второ спускане по глетчера Ретенбах Микаела Шифрин стигна до своята победа номер 70 в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като триумфира в гигантския слалом в австрийския зимен център Зьолден.

Американката бе втора след първия манш, след което даде най-доброто време във втория и заслужено триумфира пред световната шампионка в дисциплината от Кортина 2021 Лара Гут-Берами. Разликата между двете на финала в първия старт за сезон 2021-22 бе 0.14 секунди, след като авансът на швейцарката в средата на състезанието бе 0.02 секунди.

Тройката с пасив от 1.30 секунди затвори действащата носителка на големия кристален глобус Петра Влъхова. Словачката бе шеста след първото спускане, но със седмото си време във второто успя да се добере до почетната стълбичка на старта на новия сезон.

Лара Гут-Берами, Микаела Шифрин, Петра Влъхова

Носителката на малкия глобус в дисциплината и победителка в Зьолден от миналия сезон Марта Басино не завърши в днешния ден, след като допусна грешка още в средата на първия манш. Нейната сънародничка Федерика Бриньоне пък бе единствената отпаднала в хода на второто спускане на глетчера Ретенбах.

Вторият старт за сезона в Световната купа при дамите отново ще бъде на австрийска територия, като този път той ще бъде в дисциплината паралелен гигантски слалом. Той ще се проведе в Лех/Цюрс на 13 ноември.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички