Чави: Моята цел и мечта е да водя Барселона, никога не съм го криел

Чави: Моята цел и мечта е да водя Барселона, никога не съм го криел

Легендата на Барселона Чави Ернандес за пореден път заяви, че силно се надява някой ден да стане наставник на тима. Въпреки това той отново беше категоричен, че в момента се чувства много щастлив като треньор на катарския Ал-Сад.

“Идеята ми е да водя Барселона. Никога не съм го криел, това е моята цел и мечта. Не знам дали ще се случи, или не, дали ще се нуждаят от мен, или не, но в момента съм щастлив в Ал-Сад и съм горд с това. Ако пристигне някоя оферта, ще я разгледаме и след това ще се опитаме да вземем решение, но засега съм много щастлив тук. По време на периода ми в Барселона и националния отбор, винаги съм се опитвал да помагам на другите играчи и да ги подобрявам. Това е нещо, на което сега много се наслаждавам в новата ми кариера като треньор. Правех го като капитан, а сега вече и като наставник. Радва ме развитието на местните играчи и това да знам, че имам някакъв малък принос за това.

Вярвам, че връзката ми с Катар и с кралското семейство ще остане завинаги, защото те се отнасят с мен много добре. Показаха ми много обич и уважение. Чувствам се много ценен и това не се забравя. Аз съм благодарен човек и смятам, че Катар е помогнал на мен и на семейството ми по много начини. Това е връзка, която ще продължи завинаги. Децата ми се родиха тук, в Катар, съпругата ми е очарована от страната и всички сме много щастливи. Вече съм го казвал много пъти: предстоящият Мондиал ще бъде исторически. Хората ще се изненадат. Първо заради страната и самия Катар, а след това и заради инфраструктурата”, коментира Чави в интервю за 20 minutos.

Още от Футбол свят

Виж всички