Ла Лига ще продава правата си на повече от една телевизия

Ла Лига ще продава правата си на повече от една телевизия

Испанският пазарен надзорен орган одобри предложението на футболната лига за продажба на телевизионни права за бъдещи сезони на няколко оператора, но отхвърли идеята за четири или петгодишни договори - ход, който вероятно ще разочарова Ла Лига. 

Испанската лига подготвя търг за продажба на своите телевизионни права в Испания от 2022 година и се обръща за варианти, различни от настоящото споразумение, което дава на оператора "Телефоника" изключителни права за повечето от големите мачове в испанското първенство. CNMC, регулаторът на пазара, заяви, че "оценява положително структурата, представена за комерсиализиране на правата в различни опции, тъй като това може да насърчи повече оператори да участват и да благоприятства конкуренцията между тях". 

"Възможността за подаване на оферти за период от четири и/или пет сезона трябва да бъде премахната", добавя CNMC в изявление. Цялостното одобрение на плана отваря вратата за Ла Лига да продава своите телевизионни права на няколко компании. "Телефоника" отказа да коментира предстоящите промени.

Гледайте всички мачове от LaLiga ексклузивно в ефира на MAX Sport 4.

Още от Футбол свят

Виж всички