Всичко е готово за новия сезон в Световната купа по алпийски ски

Всичко е готово за новия сезон в Световната купа по алпийски ски

Чакането приключи! Новият сезон в Световната купа по ски алпийски дисциплини започва този уикенд с традиционните състезания в австрийския зимен център Зьолден. Легендарният глетчер Ретенбах ще бъде домакин на гигантския слалом при жените на 23-и и при мъжете на 24 октомври.

Организаторите с удоволствие приветстват завръщането на публиката по трибуните, след като през целия минал сезон нямаше посетители на живо. 5 000 билета са продадени за състезателния уикенд в Зьолден и атмосферата обещава да бъде на най-високо ниво.

Италианката Марта Басино със сигурност ще очаква с нетърпение старта на новата кампания, не само защото миналата година спечели старта в Зьолден, но и защото грабна малкия кристален глобус в дисциплината гигантски слалом.

Лара Гут-Бехрами се очаква да бъде сред сериозните претендентки за отличието, предвид световната си титла и второто място в класирането миналия сезон. Опитните Микаела Шифрин и Петра Влъхова също няма как да бъдат подминати, особено след страхотния завършек на предишната кампания.

Внимание ще бъде насочени и към младата изгряваща звезда Алис Робинсън, която преди две години именно в Зьолден постигна първия си успех.

Алексис Пентюро ще бъде фаворит за малкия кристален глобус в дисциплината и за титлата в генералното класиране през този сезон, като през 2020/21 записа цели пет завършвания в топ 3 на гигантските слаломи.

Световният шампион Матьо Фавър, швейцарецът Марко Одермат и победителят в Зьолден от миналата година Лукас Бротен със сигурност ще опитат да свалят французина от трона му.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти