Теодор Салпаров пред Sportal.bg: Трябва да намерим правилния подход да преодолеем Шахтьор

Опитното либеро на Хебър (Пазарджик) Теодор Салпаров сподели след драматичната загуба от беларуския Шахтьор (Солигорск) с 2:3 гейма в първия мач между двата тима от втория квалификационен кръг на Шампионската лига, че трябва да намерят правилният подход, за да преодолеят беларусите. Ето още какво каза Салпаров след мача:

Хебър допусна обрат от Шахтьор в Шампионската лига
Хебър допусна обрат от Шахтьор в Шампионската лига

"Нямаше подценяване, просто не започнахме събрано в първия гейм, което според мен ни костваше днешната загуба. Натиснаха ни със сервис, дръпнаха с 3-4 точки, съответно за тях става по-лесно да блокират нашата атака. Победиха заслужено, няма какво да се лъжем."

"Не само позиционирането на посрещане ще трябва да променим, но и ще трябва да анализираме тяхната атака, защото, както и с испанците, разработвахме - по-точно гледахме видео какво правят като организация на атаката. Оказа се, че играят абсолютно обратното на това, за което ние се готвихме. Така стана и с Шахтьор. Гледахме едно, а те правиха друго - трябва да променяме по време на мача, защото има такива мачове, в които се гледа като дистрибуция на разпределителя, а един опитен отбор трябва да съумява да се пренастройва и да играе по различен начин от това, което анализира противникът".

"С видяното в този мач, не само това, което гледаме на видео, разбираме, че са преодолим отбор. Ние сме по-опитни и трябва да го покажем в следващия мач. Това са млади момчета, които рискуват на сервис, на атака и блокада, но технически ние ги превъзхождаме. Като опит също. С нетърпение чакам втория мач, и да се надяваме, че такива тежки мачове помагат да надграждаме като отбор - в трудните моменти си личи".

"Навсякъде, където играя, давам всичко от себе си. Трябва да покажем, че като селекция можем да отговорим на очакванията. Нормално е за първи мачове в Европа да стоим неубедително в някои ситуации и срещи. Знаем, че колектив се гради с много работа и мачове. Ние едва играем четвърти официален мач - с времето ще ставаме по-добре и по-добре. Трябва да намерим правилният подход да преодолеем Шахтьор, за да играем в трети кръг на Шампионска лига. Мечтая да влезем в групите на турнира."

"Вчера Камило Плачи дойде при нас - каза, че е по-добре, трябва му още малко време за възстановяване и ще се върне при нас. Неговата липса си оказва влияние. Особено в такива мачове. Мартин (б.р. помощник треньорът Мартин Коста Бланко) е по-млад, но се справя прекрасно, и Дани Милушев, и Кольо Димитров. Работим на ниво, но воденето на мачове е абсолютно различно", завърши Салпаров.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички