Чеферин към Инфантино: Не продължавайте с този план, може да има ужасяващи последствия за футбола

Чеферин към Инфантино: Не продължавайте с този план, може да има ужасяващи последствия за футбола

Президентът на УЕФА Александър Чеферин предупреди президента на ФИФА Джани Инфантино, че ще има ужасяващи последици, ако планът за провеждане на световни първенства на всеки две години бъде приет. По-късно днес предстои среща на Съвета на ФИФА, а една от разглежданите теми ще бъде промяна на целия международен календар и провеждането на световните първенства на всеки две години. Окончателно решение по този въпрос се очаква да бъде взето на световната среща на футболните федерации на 20 декември.

"Сериозно казвам на ФИФА да не продължава с плана си, защото той може да има ужасяващи последствия за футбола", заяви президентът на УЕФА. "Не смятам, че е мъдро да се гласува подобен въпрос. Не само заради възможните последици, но и заради факта, че клубовете и лигите няма да имат право на глас при определянето на този въпрос", каза още словенецът.

Футболните федерации на Италия, Румъния, Германия и Португалия вече подкрепиха открито Чеферин, като посочиха, че с предложението си ФИФА изправя Европа срещу останалите континентални федерации.

Още от Футбол свят

Виж всички