Йордан Янков: Тази победа принадлежи изцяло на моите помощници

Йордан Янков: Тази победа принадлежи изцяло на моите помощници

Старши треньорът на Академик (Пловдив) Йордан Янков сподели своето мнение след успеха над Берое с 84:78 в последния двубой от програмата на втория кръг в НБЛ. Това бе първи домакински успех на пловдивчани от началото на сезона в родния шампионат.

Ефе Юртлу вдъхнови Академик за победа над Берое
Ефе Юртлу вдъхнови Академик за победа над Берое

“Не очаквам роля на водещ реализатор през сезона от Ефе Юртлу. В днешния мач имахме само 7 човека в ротацията и това допринесе за това някой да се отличи като реализатор. В днешния случай това беше Ефе, за което аз се радвам, защото това ще му даде самочувствие. Мисля, че този човек обаче можеше да е Васил Бачев, Ники Титков и Неманя Бешович. Това, което е по-важното, е, че тази победа е изцяло на моите помощници от треньорския щаб, които подготвиха много добър тактически план. Също така това, че играчите разбраха, че всеки ще трябва да играе повече от необходимото. В крайна сметка се радвам, че крайният резултат е за нас.

Александър Груев върши безценна работа с Николай Титков и Адриян Секулов. Още на 1 август те бяха тук и Сашо работеше с тях всекидневно по две тренировки. Показваше им много тънкости и опитност, която той има от тези 20 години, които той натрупа в професионалния баскетбол. Радвам се, че ние сме един от клубовете, които развиват тази позиция и разчитат на български играчи. Миналата година се опитвахме да ги налагаме. По обстоятелства, независещи от нас, се наложи да привлечем Джахий Карсън. Това се случи заради контузия на Секулов. Все пак ние продължихме да им даваме шанс и виждате трети пореден силен мач на Титков. Той вече започна да ръководи отбора и да мисли коя комбинация е най-подходяща, да нарежда играчите. Това е много важно за баскетболната игра, а и смятам, че това е нещото, което ни липсва в националния отбор", сподели Янков пред Max Sport 2.

Снимка: Балкан

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички