Теди Салпаров: Тази купа я посвещавам на Теодор Тодоров! След много тежък първи гейм за нас, успяхме да победим

Теди Салпаров: Тази купа я посвещавам на Теодор Тодоров! След много тежък първи гейм за нас, успяхме да победим

Либерото на шампиона Хебър (Пазарджик) Теодор Салпаров сподели след спечелването на Суперкупата на България след успех над Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:1 в Стара Загора, че тази купа я посвещава на Теодор Тодоров, защото много е дал и дава за този отбор. Салпаров допълни, че радва много, защото след един много тежък първи гейм за тях, са успяли да победят, което е най-важното. Ето още какво коментира той след победата:

Хебър обърна Нефтохимик и грабна Суперкупата на България
Хебър обърна Нефтохимик и грабна Суперкупата на България

"Много трудно беше. Тази купа я посвещавам на Теодор Тодоров, защото много е дал и дава за този отбор, но се контузи в първия мач в Шампионската лига в Испания и не можа да ни помогне. Предният мач посветих на Камило Плачи, този на Теодор Тодоров, защото сме един колектив и на база на колектива печелим. Радвам се много, защото след един много тежък първи гейм за нас, успяхме да победим, което е най-важното. Радвам се за целия отбор, защото сега сме в един цикъл с по два мача на седмица, което е много тежко."

Теодор Тодоров, Тодор Алексиев, Мартин Коста Бланко, Теодор Салпаров

"Беше много важно да започнем сезона по този начин, защото всички тези успехи ни дават допълнително самочувствие, че си вършим добре работата на тренировка и е много сладко. Емоциите са уникални, когато има такава умора и съумяваш да побеждаваш един такъв отбор, какъвто беше Нефтохимик днес. За съжаление само Ники Николов, един уникален играч, се контузи на загрявката, който можеше да направи разликата. Но поздравления за тях, играха и ни затрудниха максимално. А аз се радвам, че за пореден път показахме, че имаме характер и можем да се връщаме, след като не тръгне добре мача за нас."

"Колективът ни е изключително равностоен. Всичките 12-14 състезатели сме равностойни и на база на това може през годината много мачове да ги играем 50:50, което е изключително важно, когато играеш в такъв цикъл сряда-събота. Дай Боже, да играем повече мачове в Европа, на база на това е направена и селекцията, да има равностойни състезатели на всеки пост, защото иначе ще бъде тежко."

Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Теодор Салпаров, Брадли Гънтър, Гьорги Гьоргиев, Якопо Масари

"Камило Плачи е един много стойностен специалист, в световен мащаб. Аз му пожелавам да се оправи по-скоро, защото волейболът е само един спорт, здравето е по-важно в тези тежки времена. Това е вследствие на Ковид, прекара го още когато беше в Русия - във Факел, сега има други поражения заради него. Надявам се, рано или късно, да се върне при нас."

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички