Хаджисотиров: Левски е корав и неприятен отбор, радвам се за победата

Хаджисотиров: Левски е корав и неприятен отбор, радвам се за победата

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров даде мнението си за успеха на своя тим над Левски с 88:69 в дербито на втория кръг от НБЛ.

Блестящ Алекс Симеонов разстреля Левски и донесе нов успех на Рилски спортист
Блестящ Алекс Симеонов разстреля Левски и донесе нов успех на Рилски спортист

“Основният ни проблем е, че започнахме малко по-лежерно в началото и ни взеха изключително много борби в нападение - 18, което е абсолютно недопустимо за сериозен отбор. Ще имаме разговори и ще вземем мерки в това отношение. Като изключим борбите в нападение и десетте грешки в нападение на полувремето се стараехме и игрехме добре, когато движехме топката и на скорост. Когато играехме на 85-90%, нещата не се получаваха. Левски е корав и неприятен отбор, защото има доста добри играчи, а в ситуацията, в която са в момента, нямат какво да губят и няма напрежение у тях. Затова се радвам, че успяхме да направим това, което беше най-важно - да вземем първа домакинска победа.

Миналата година достигнахме пика си рано, пък го задържахме доста дълго време, но не успяхме до края. Радвам се, че когато Брендън не играе толкова добре имаме Деян Карамфилов, който направи супер мач днес. Хубавото е, че имаме взаимнозаменяеми играчи. Миро Васов се включи страхотно, Алекс Симеонов изкара мача с тези стрелби, Павлин Иванов започва да влиза в ритъм. Всеки помага и има роля. Има и играчи, които трябва да дадат повече от себе си. В тежък цикъл с два мача седмично се намираме. В ЕвроКъп сме в много здрава група с много силни отбори, които ни изцеждат в сряда и след това трябва за мачът в събота да се вдигаме и да сме на 100%. Така ще е и смятам, че това ще ни вкара в по-добър ритъм и по-добра форма.

Джеймс Паджет започна да показва това, което може. Той изкара много тежък коронавирус, което му се отразява все още физически, но не ме притеснява, защото ще помага. Ей Джей Хес още не може да влезе в ритъм. Смятам, че той трябва да даде повече и се надявам това да се случи", заяви Хаджисотиров пред Max Sport 2.

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Баскетбол

Виж всички