Маурицио Сари: Футболът вече е шоу, което се опитва с всички средства да измъкне пари от феновете

Маурицио Сари: Футболът вече е шоу, което се опитва с всички средства да измъкне пари от феновете

Треньорът на Лацио Маурицио Сари говори през медиите преди дербито с Интер в събота. Той изрази интересно мнение, че футболистите вече тренират повече с националните отбори, отколкото с клубните си. 

"През тези 2 седмици тренирахме в намален състав, трудно е да оценя състоянието на отбора. За съжаление съвременният футбол е това, като че ли не ми принадлежи вече, защото аз съм треньор на терена. Всеки месец играем по 7 мача за 19 дни, а футболистите тренират повече време в националните отбори, отколкото с нас. На нас не ни се случва никога да можем да тренираме всички заедно 4-5 дни преди мач. Вече не говорим за спорт, а за шоу, в което се опитват с всички средства да се измъкнат пари от феновете. Явно съм стар, но съм привързан към друг вид футбол. Винаги очаквам повече реакцията на играчите като хора, не толкова като футболисти", каза специалистът. 

"Срещу Интер са заложени 3 точки. Това не може да е решаващ мач за нас в този етап на сезона, още повече за отбор като нашия, който е направил избора да посвети годината на преход и реконструкция. Важното е да положим основите, като това означава, че няма да играем зрелищен футбол, а преди всичко ще търсим солидност", коментира италианецът. "Винаги има известен страх след мачовете на националните отбори, защото при нас се връщат играчи, които са тренирали по съвсем различен начин. Да извадиш щепсела от контакта и после пак да го включиш при други обстоятелства не е толкова лесно, колкото изглежда отвън", направи сравнение Сари. 

"Не вярвам на тази история с директните сблъсъци между треньорите. Може би съм губил подобни мачове, когато тренирах Емполи, но имам много малко загуби в Наполи. Симоне Индзаги се справи добре в Лацио, а сега е на пейката на един от най-добрите отбори, може би основният фаворит за титлата. Въпреки че се раздели с някои играчи, Интер направи добри покупки и според мен загуби много малко от огромния си потенциал. Не познавам човека Индзаги, но треньорът работи добре в последните години", каза Сари.

Още от Футбол свят

Виж всички