Шумен ще бъде домакин на три състезания по спортно ориентиране

Шумен ще бъде домакин на три състезания по спортно ориентиране

Държавните първенства "Нощно ориентиране", "Маратон" и състезанието по спортно ориентиране за Купа "Шумен" ще се проведат от 15 до 17 октомври 2021 г. на територията на природния парк "Шуменско плато", съобщиха от пресцентъра на Община Шумен. В трите надпревари ще вземат участие 811 ориентировачи от цялата страна.

Държавното първенство по нощно ориентиране е в петък, 15 октомври, със състезателен център - туристическа база "Фургоните". То е индивидуално и отборно и в него могат да участват ориентировачи на възраст от 14 до 75 години. Стартът на надпреварата ще бъде даден в 20.00 часа, награждаването ще се състои на следващия ден от 15.00 часа.

На 16 октомври, събота, ще се проведе състезанието по спортно ориентиране за Купа "Шумен". В него също могат ще се включат индивидуални участници и отбори, които ще бъдат разпределени във възрастови групи от 10 до 65 години. Началото е от 13.00 часа, когато по трасето ще стартират първите участници, а награждаването е в 15.30 часа.

На следващия ден в неделя, 17 октомври, от 10.00 часа, ще започне и третото състезание по ориентиране на платото - държавното първенство "Маратон", което също е индивидуално и отборно. В надпреварата ще вземат участие състезатели на възраст от 18 до 60 години. Награждаването ще е в 13.30 часа.

Състезанията се провеждат под патронажа на кмета Любомир Христов. Организатори са клубът по ориентиране "Мадарски конник" - Шумен, Община Шумен и Българската федерация по ориентиране.

Снимка: shum.bg

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти