Добруджа 07 се подсилва с кубински национал, клубът готов за новия сезон

Добруджа 07 се подсилва с кубински национал, клубът готов за новия сезон

Мъжкият отбор на Добруджа 07 е готов за старта на новия сезон. Това заявиха за медийна група „Добруджа“ президентът на клуба Тодорин Ненчев и старши треньорът Лазар Лазаров. Първият мач е насрочен за 23 октомври, от 18.00 часа, срещу ЦСКА в Добрич. Към този момент спортните зали в страната остават затворени.

Организационно и финансово всичко в клуба е наред, заяви Тодорин Ненчев. След като пое президентския пост, той е провел разговори с досегашните спонсори. Почти всички ще продължат да помагат, като бюджетът ще бъде с около 10% по-малък спрямо миналата година, обясни Тодорин Ненчев.

Вече сме в края на подготвителния период и физически всички волейболисти са добре, сподели Лазар Лазаров. Той не предвижда повече контроли преди първия официален мач с цел запазване здравето на играчите. Досега Добруджа 07 на два пъти премери сили с Нефтохимик, а през изминалия уикенд спечели турнирът Черноморски игри във Варна.

Очаква се още едно ново попълнение да се присъедини към Добруджа 07, като с неговото привличане селекцията ще бъде завършена. В следващите седмици отборът ще се подсили с младежки национал от Куба, който участва на Световното първенство под 21 години в София . Той играе на поста диагонал и вече е бил включван и в разширения състав на мъжкия национален отбор на Куба. В момента клубът подготвя документите, необходими за издаването на виза.

Новото първенство на България ще се проведе по изцяло нов регламент. Отборите са разделени на две осмици, като Добруджа е в група с Левски, ЦСКА, Нефтохимик 2010 (Бургас), Дея Спорт (Бургас) , Берое 2016 (Стара Загора), Дунав (Русе) и Раковски (Севлиево).

„С оглед на формата е трудно да говорим за конкретна цел като класиране. Нашата група очевидно е по-равностойна, което е предпоставка за израстване на състезателите“, смята Лазар Лазаров.

„За мен този формат е по-добър, защото има повече мачове. Ако някой направи грешка, има време да я компенсира. За всички, включително и за феновете, е по-добре да има повече мачове“, заяви Тодорин Ненчев.

Гледайте Лига на нациите, Шампионска лига, Световно клубно първенство, Световно първенство 2022 и още много волейбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Още от Волейбол

Виж всички