Финландия запази надеждите си за класиране за Катар 2022 с победа като гост

Финландия запази надеждите си за класиране за Катар 2022 с победа като гост

Финландия победи с 2:0 в гостуването си на Казахстан и по този начин се изравни по точки с втория в групата Украйна. Двете попадения за “суоми” бяха дело на Теему Пуки, който се разписа в края на първото и началото на второто полувреме.

Гостите поведоха в последната минута на първата част, когато топката бе пратена с меко подаване към Теему Пуки в наказателното поле и нападателя успя да отбележи за 1:0. Съдията добави три минути допълнително време, в които Пуки още на два пъти можеше да се разпише - първо стреля от добра позиция на границата на наказателното поле покрай вратата на домакините, а минута по-късно бе изведен отлично и успя да прати топката в мрежата, но попадението бе отменено поради засада.

Гостите отбелязаха второ попадение в началото на втората част, когато бе предизвикана суматоха в наказателното поле на Казахстан след няколко добри отигравания, в крайна сметка Урхо Насила стреля добре и вратарят на Казахстан Игор Шацкий не се намеси добре, избивайки топката в краката на нахвлуващия Пуки и той отбеляза за 2:0. До края на срещата играчите на Марку Канерва имаха още няколко добри шанса да добавят ново попадение. В последните си две срещи през следващия месец Финландия ще трябва да се изправи срещу Босна и Херцеговина на Ивайло Петев и световния шампион Франция с все още живата надежда за класиране за Катар 2022.

Още от Футбол свят

Виж всички